Luca 2009 - 2013 †


Ö.H.B.Z. BORC 2391

NHSB  2777619

Unique Luca of Magic Borders uit Oostenrijk, fokster Marion Fuchs

1 augustus 2009 - † 10 april 2013


In juni 2007, op de dag dat Mexx ziek geworden was en ik het advies kreeg haar in te laten slapen, ben ik gaan zoeken naar een pup. 

Ik heb eerst in Nederland gezocht, maar geen hond gevonden waar ik iets in zag. De kennel van Marion Fuchs , www.magic-border.at  uit Oostenrijk had ik al langer op het oog. De honden uit die lijn presteren op allerlei gebied, schapendrijfwedstrijden, obedience en agility, en zijn getest op HD, ED en OCD, en oogziektes.  Ook niet onbelangrijk: de fokster vind ik erg goed. Er wordt alleen gefokt met honden, die 100% OK zijn voor zover bekend. Als er iets niet helemaal naar wens is bij de beoogde fokteven, wordt er niet mee gefokt. Hoeveel andere capaciteiten de teef ook heeft. 

Ik heb het liefste een pup, waarvan de ouders getest zijn op zoveel mogelijk erfelijke afwijkingen, en daar wil ik meer voor betalen en ook verder voor reizen.

De pups zitten bij Magic Borders altijd prima, met een eigen ruime "kraamkamer" voor moeder en pups, plus een grote puppy-wei. 

Ik bestelde dus eind juni 2007 een pup van Meg x Sid. Uit Meg's lijn komt bijv. Ginga van Michaela Brandstetter. Meg is de tante van de huidige Oostenrijkse wereldkampioen Hoss. De pups zouden in augustus 2007 geboren worden. Helaas kreeg Meg baarmoederontsteking, en werden er geen pups geboren.

In januari 2008 ben ik naar Oostenrijk gegaan om Kate, Meg, Sid en Sammie ( korthaar gekocht in Scandinavië, schapendrijflijnen uit Wales) te bekijken, dit in verband met een nieuwe poging om een Magic Border te krijgen in de toekomst.

Ik vond Meg en Sid uitstekende honden, maar toen ik Sammie zag, was ik verkocht. Sammie komt uit een totaal andere lijn en is niet zelfgefokt, maar voor mij was dat de hond waar ik het meest in zag qua bloedlijnen, bouw , beweging, karakter en vacht.  Alleen was Sammie pas 10 maanden oud. Ik bestelde een pupje uit het eerste nest van Sammie, onder voorwaarde dat de beoogde reu mij zou aanspreken. De uiteindelijk gekozen reu Mirk ( een oom van Elle ) was 100% in de roos, vanwege bouw, prestaties en uiterlijk. 

Nu, bijna 2 jaar later, en nadat ik eerst Vicky-Joe en daarna Elle gekocht heb, heeft Sammie eindelijk haar eerste nest. Dat was veel later dan de bedoeling was. Sammie heeft op de boerderij een ongeluk gehad, en is diverse keren geopereerd (gebroken botjes in beide kniegewrichten). Ik had eigenlijk niet gedacht dat het nog ooit iets zou worden. Maar na alle operaties werd Sammie toch goedgekeurd voor de fokkerij, dat was ook nog spannend. Vervolgens wilde ze niet loops worden. Maar nu is het dan eindelijk zover, ze heeft pups gebaard. 

Uit dit nestje heb ik de hond gekregen die mijn eerste keus was, teefje 4. De vacht is wat dikker dan verwacht, maar echt korthaar vererft moeilijk. De meeste Borders hebben wel ergens een langhaar-gen, dus je weet het nooit van te voren. 

Moeder: Samantha (fokster Karin Mattsson uit Noorwegen). Samantha komt uit 100% schapendrijflijnen. Zij heeft onlangs haar eerste Trial gelopen met Marion Fuchs, en gewonnen. Samantha's moeder is Super Sammie, handler Karin Mattsson, 7e plaats op de World Trials 2008, 8e plaats op de Continentals 2009. Vrij van OCD, ED ,HD, PRA, CAT, CEA genetisch vrij.

Samantha/Sammie-eerste trial Sammie Oostenrijk / Mirk in actie - Mirk poseert.

Vader Mirk, handler en eigenaar Kevin Evans uit Wales, Welsh team 2007, 2008, 2009, International Supreme Champion 2008, CEA genetisch vrij, HD-B (test op 5-jarige leeftijd) 

Deze foto van Mirk heb ik gekocht van Angie Driscoll, en hier rust copyright op. Zie haar site www.kinlochsheepdogs.com.

Ik zoek wel een beetje power in een hond. In ieder geval heeft Mirk daar meer dan genoeg van. Ik was in ieder geval weg van Mirk en kon een pup uit deze combinatie niet voorbij laten gaan.

 

 

Mirk in actie op een trial.


Luca 4 - 9 weken, copyright Marion Fuchs


Luca in da house...


10 weken - 6 maanden

Puppy-groeicijfers: 

11 weken  - 34 cm - 6 kilo

12 weken - 35 cm  - 6,4 kilo

13 weken  - 37 cm - 7,4 kilo

14 weken - 40 cm - 8,2 kilo

4 maanden - 41 cm - 9 kilo

5 maanden - 44 cm - 10,8 kilo

6 maanden - 47 cm - 11,6 kilo

7 maanden - 49 cm - 12,4 kilo

8 maanden - 49 cm - 12,8 kilo

10 maanden - 50 cm - 13,5 kilo

11 maanden 50 cm - 14 kilo

12 maanden 50 cm - 15 kilo

6 maanden - 12 maanden
Luca & AgilityLuca's clipjes