Bibi 2001 - 2014 †


Sprightly Bibi Mac Leod

Race: Border Collie

LOF 1 Bor.Col 011406

G1-2350173

31 januari 2001 - † 16 januari 2014


Dit is Sprightly Bibi Mac Leod,  die we in maart 2001, tijdens de MKZ-crisis ( vervoer van dieren verboden) in Frankrijk gingen ophalen. Bibi is de dochter van tweevoudig wereldkampioen Loch Mac Leod van Christine Charpentier. Deze hond sprak mij aan doordat hij zo zelfstandig en onafhankelijk was. Ik heb gekregen wat ik uitgezocht heb. Bibi ziet er werkelijk snoezig uit, maar was een zeer onafhankelijke en vrij moeilijke en koppige hond. Ik heb er lang over gedaan om een goed contact met haar te krijgen.Vanaf de eerste dag is ze ook mee naar mijn werk geweest, waar ze geleerd heeft om voor alle mensen een vriendelijke hond te zijn.


Puppytijd

Volwassen


Bibi: 'Best een moeilijk geval'

In juli 2019 komt het boek ' Meneer  Sip lacht weer' uit met verhalen uit de dierenartspraktijk van Dorit Aharon.

Op blz. 22 beschrijft Inge het verhaal van onze Bibi met als titel: Best een moeilijk geval.


Bibi & agility

Hieronder zie je aan de hand van de foto's hoe het Bibi is vergaan in haar agility-carrière. We zijn gestart  in 2003 en waren snel uit de A-klasse. Daarna B1 en promotie naar de B2. Vanwege een rugblessure op een ongelukkig moment ( april 2007) hebben we in 2007 bijna geen competitiewedstrijden kunnen lopen.  2008 begon prima, maar nadat de rugblessure in een ernstigere mate terugkwam, zijn wij gestopt met agility.

In de behendigheid was het ook zeker geen gemakkelijke hond, maar wel een kanjer om mee te werken. Een echte powerdog, net als haar vader. Nadat ik mijn manier van handlen na een paar jaar trainen aan Bibi's manier van denken en manier van bewegen had aangepast, ging het een stuk beter met onze prestaties.

 Bibi's clipjes